Translate

piatok 13. mája 2016

Retro je IN

Nikdy v živote, skutočne nikdy (!), by som si nepomyslela, že objednám televízor do detskej izby. Ale pozor! Nie je to hocijaký televízor, ale úžasný cukríkovo-ružový retro krásavec. 

Ok, teraz si zrejme klepete po čele, že čo som to za mamu?! Načo je dieťaťu v detskej izbe televízor? Veď dieťa sa má hrať, a nie pozerať rozprávky. Nehovoriac o elektronickom smogu, ktorý škodí aj nám dospelým, nie to ešte deťom. A presne takto to vidím aj ja. TV som dokonca stopla aj v spálni, i keď môj muž celkom slušne vyjednával. No v určitých veciach nie som ochotná povoliť ani jeho modrým očiam. Tak ako to teda s tou televíziou u nás je? Jedna visí na stene v obývačke a počas dňa sa ňu práši. Jej zlatá éra vypukne vždy až s príchodom manžela z práce. My s Karin na ňu cez deň nemáme jednoducho čas. A Karin vlastne ani nie je "televízny typ". Dokonca aj deťmi milovanú Spievanku, Fíhu, Tanculienku a spol. si radšej vypočuje na CD, akoby si mala čo i len na 10 minút sadnúť na zadok a zotrvať v kľudovom režime pred obrazovkou. 

Nuž ale retro fešanda, ktorú som objednala je celkom iná káva. Mňa zaujala tak, že do 5 minút som ju rovno objednávala i napriek tomu, že vlastne ešte ani nebola v ponuke na predaj. Vyňuchala som ju na instagrame veľmi talentovanej dvojice Pepeatete, ktorí sa zaoberajú výrobou drevených minimalistických hračiek a dekorácií pre deti. Momentálne gro ich práce tvoria minimalistické drevené figúrky, s krycím názvom Spaleek. Ich idea je tak jednoduchá a tak čistá, a pritom tak premyslená! Veď pozrite sami :-)

Tajne som dúfala, že aj Karin sa zamiluje na prvý pohľad. Jej nadšenie bolo obrovské! ...z rozbaľovania balíka :-) Keď som našu retro krásavicu rozložila, Karin sa nedôverčivo priblížila, poctila ju trojsekundovým pohľadom a išla si po svojom. Ale nevzdala som sa! Ono nie nadarmo bol pri nej ten hashtag #divadylkotelevizor. Promptne som vytiahla z jej čarovného kufríka, ktorého obsah je väčšinou rozťahaný po celej izbe, pár figúrok a čáry-máry bol zo mňa bábkoherec. To zafungovalo stopercentne. Odvtedy už aj sama režíruje svoje vlastné predstavenia a dokáže sa takto zabaviť skutočne dlhý čas. A aj keď väčšinou nechce byť počas svojho vystúpenia rušená, ja aj tak tajne načúvam a nazerám spoza rohu. Tie hlášky, to ako mení hlasy, a ako sa vžije do deja, to ma vždy zaručene rozosmeje, zahreje pri srdci a vráti do môjho vlastného detstva. Hrajú sa u nás všetci. Dokonca aj tato, ktorý vždy vymyslí najbizarnejšie a najzábavnejšie príbehy. A na našu televíziu sa práši zas o čosi viac ;-)














10 komentárov:

  1. Aďka, máš úžasný vkus a skvelé nápady..v blogovani drzim palce, neviem, prečo Ťa táto super myšlienka nenapadla skôr ♥♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super napad .krasna izba
    precitala som to jednym dychom☺

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, detskú izbu sme začali zariaďovať až teraz. Doteraz bola takým provizórnym zlepencom všetkého možného, ale konečne prišiel rad aj na ňu :-) tak teraz nerobím nič iné, len rolujem instagram a hľadám inšpiráciu na ďalšie a ďalšie dekorácie a hračky, ktoré by ju zútulnili.

      Odstrániť
  3. A nam tym padom staci pozriet si blog ☺horsie je to s miestom v bytovke

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. veru, kiežby sa tie detské izby dali nafúknuť do väčších a väčších rozmerov (priamo úmerne s vekom dieťaťa a počtom jeho hračiek) :-D

      Odstrániť
  4. No Andrejka, tak som sa zažrala do čítania tvojich blogov, už teraz sa teším na ďalšie ;-)..a ten televízor chcem :-D, úžasne pre rozvoj fantázie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne Majka ako vravíš, kreatívne sa rozvíja dieťa aj rodičia :-D milujem kreatívne hračky ♥ a keď sú k tomu ešte aj z dreva, to je pre mňa top level :-)

      Odstrániť
  5. Krásna izba a perfektný nápad s tým televízorom:-). Aká bola prosím cena?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem krásne, cena bola 26€ vrátane poštovného.

      Odstrániť