Translate

pondelok 23. mája 2016

Deň otcov

19. júna 2016 si maminky zapíšte do kalendára! Je totiž Deň otcov!

Možno je to len môj pocit, ale zdá sa mi akoby sa na otcov v tomto tak trochu zabúdalo. Deň matiek sa, aspoň z môjho pohľadu, dáva oveľa viac do popredia, a pritom sú otcovia rovnako dôležití. Možno je to aj tým, že chlapi si celkovo nepotrpia na sviatky akéhokoľvek druhu. No nech mi ani jeden nepovie, že mu srdce nepodskočí od radosti a šťastia, keď si na neho v tento deň jeho najmilovanejší spomenú a dajú mu, akýmkoľvek spôsobom, vedieť, akým je úžasným otcom. 

A že tých spôsobov môže byť! ;-) Poďte sa teda inšpirovať spolu so mnou aké darčeky môžete vyrobiť za, viac či menej intenzívnej, asistencie vašich detí. 

Originálny plagát 


Inšpiroval ma obrázok z internetu naľavo a vyrobila som jeho (nie doslovnú) slovenskú verziu, ktorú si môžete stiahnuť, vytlačiť a dotvoriť s vašimi drobcami. Tatovia sa určite potešia. 


Mojím osobným favoritom je tento plagát, ktorý som našla na jednom veľmi inšpiratívnom blogu. A aj keď by sa síce dal použiť aj v anglickej verzii, ja som predsa len Slovenka ako repa, a tak som si ho trochu prispôsobila. Môžete si ho stiahnuť TU

Kniha


Ďalšou úžasnou alternatívou je ručne vyrobená personalizovaná kniha. Budú vám k tomu stačiť farebné a kancelárske papiere, lepidlo, fixky a kreativita vášho dieťaťa všetko dokončí. Môžete do nej predpísať text (týkajúci sa samozrejme tatina), ktorý vaše dieťa dopíše a doplní kresbami. 


Na jednom zahraničnom blogu som objavila úžasnú predlohu na knihu ku dňu otcov, ktorá sa dá stiahnuť v anglickej verzii TU alebo v mnou upravenej slovenskej verzii TU


Koláčiky 


Všetko čo k tomu potrebujete je darčeková krabička (Pepco, Teddi, Kik, a pod.), vykrajovačky na cesto, medovníkové cesto a keď to chcete vyšperkovať, tak aj kráľovskú glazúru a potravinárske farby

Raňajky do postele


Každého tatina určite potešia aj raňajky do postele. Keď mu drobec naservíruje lievance pre superhrdinu aj s venovaním, pravdepodobne sa nezmôže ani na slovo. Iba na jedno obrovské otcovské objatie, a možno aj slzu zatlačí v kútiku oka ;-) Už iba pripraviť s detičkami mňamkové lievance a vytlačiť si venovanie a zápichy, ktoré som vám pripravila ako inak v slovenčine. Ja viem! Nemáte za čo ;-)
Tak si teda ten Deň otcov spoločne poriadne užite! Tí naši chlapi si to zaslúžia. Lebo kto iný, ak nie my matky, by mal deťom už od malička vštepovať úctu k svojim otcom? Učíme ich to my. Sú našim zrkadlom, preberajú naše správanie a naše hodnoty. A nemyslite si, aj taká banálna záležitosť, ako darček na Deň otcov, dokáže zanechať hlbokú stopu ako v detskej duši, tak aj v tej otcovskej. 



8 komentárov:

  1. Aďka ako vzdy a všetko SkVELE ;-);-);-);-);-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jeeej super napad, moj dobec sa narodil 19.06. bude mat rok a este aj den otcov, to prekvapim priatela :)https://simoniss.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja milujem tento blog, vzdy si nieco stiahnem, ulozim, precitam. Velka vdaka. Si sikovna a este aj srdecna 😊😙

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jeeeeej, ja ďakujem za komentár, ktorý zahrial pri srdci

      Odstrániť